Stappenplan

Deel 2

Je nagels zijn nu klaar voor de volgende stap. De gellak kan aangebracht worden. Optioneel is het aanbrengen van een primer (voor een nog betere hechting), maar dit is heel persoonlijk of je dit wilt gaan gebruiken of niet. Wat wel heel belangrijk is dat je bij elk van de volgende stappen een heel dun laagje aanbrengt zodat de lak goed uitgehard kan worden onder de lamp.

 

UV / LED lamp 48W

Deel 2 – gellak aanbrengen

Stap 1: basecoat aanbrengen
De basecoat zorgt voor een hechting aan je natuurlijke nagel en laat daarnaast een plaklaagje achter waaraan de kleur zich vervolgens kan hechten. Zorg ervoor dat er bij het aanbrengen van de base coat niet teveel base aan het kwastje zit zodat je kunt zorgen dat de laag die je aanbrengt dun is. Om te zorgen dat de gellak tenminste 14 dagen blijft zitten is het heel belangrijk om bij het aanbrengen van de base, afstand te houden van de nagelriemen zodat de base zich enkel kan hechten aan de nagelplaat en er op deze manier geen kans bestaat dat er lucht onder komt en de gellak daardoor veel sneller loslaat. Zodra je de base coat hebt aangebracht kan je de eerste laag gaan uitharden. Dit kan onder een LED of UV-lamp. Voor een LED-lamp geldt een uithard tijd van 60 seconden en voor een UV-lamp geldt een uithard tijd van 120 seconden.

Stap 2: gellak aanbrengen 
Wanneer de basecoat is uitgehard, blijft er een plaklaagje achter. Zorg ervoor dat je deze niet aanraakt. Breng vervolgens de gewenste kleur aan hard deze uit onder de lamp. (LED 60 seconden en UV 120 seconden). Dekt de 1e dunne laag niet? Breng dan een 2e dunne laag en hard deze opnieuw uit. Probeer zeker geen tijd te besparen door 1 dikke laag aan te brengen, aangezien de lak dan niet goed kan uitharden.

Stap 3: topcoat aanbrengen 
Breng een dunne laag topcoat aan en hard deze uit onder de lamp. (LED 60 seconden en UV 120 seconden)

Stap 4: schoonmaken & verzorgen 
Om het eventuele plaklaagje dat na het uitharden van de topcoat achterblijft te verwijderen, gebruik je de cleaner. Breng wat cleaner aan op een tissue en ga hiermee over elke nagel heen om het plaklaagje te verwijderen. Optioneel kun je Dadl olie aanbrengen voor het verzorgen van je nagelriemen.