Stappenplan

Deel 1

Om tenminste 14 dagen te kunnen genieten van mooie gelakte nagels is het belangrijk om de juiste stappen te zetten. Onderstaand is het stappenplan verdeeld in 2 delen. Deel 1 bestaat uit de uitleg van de voorbereiding en deel 2 bestaat uit de uitleg van het aanbrengen van de gellak zelf.

Deel 1 – voorbereiding

Tip: voor een optimale hechting van de gellak is het belangrijk dat je handen +/- een uur voor het aanbrengen van de gellak niet in aanraking zijn geweest met water.

Stap 1: het terugduwen van de nagelriemen
Met behulp van een bokkenpootje kan de huid van de nagelriemen terug geduwd worden. Start met de brede kant van het bokkenpootje om de huid voorzichtig een stukje terug te duwen bij alle nagels. Draai hierna het bokkenpootje om naar de smalle kant en schraap wederom voorzichtig over nagel dicht bij de huid. Wanneer je de dit doet zul je merken dat er kleine velletjes loskomen van de nagelplaat. Zorg ervoor dat alle velletjes los zijn gekomen en verwijderd, alvorens je verder gaat naar stap 2.

Stap 2: vijlen
Vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte. Het is belangrijk om één kant op te vijlen. Zorg ervoor dat alle scherpe randen verwijderd worden zodat de nagels niet kunnen inscheuren.

Stap 3: bufferen 
Voor een optimale hechting van de gellak, ga je nu de nagels bufferen. Zorg dat het gehele nageloppervlak opgeruwd is en dat de glans van de nagelplaat is verdwenen.

Stap 4: schoonmaken 

Gebruik het nagelborsteltje om stukjes stof en achtergebleven vel van de nagels te verwijderen. Breng hierna cleaner aan op een tissue en ontvet hiermee elke nagel. Belangrijk is om hierbij geen watje te gebruiken omdat dit pluisjes kan achterlaten op de nagel.

Op zoek naar een starterspakket? Bekijk het volledige aanbod